Vrijwilligers

Een vrijwilligersorganisatie is een organisatie die werkzaam is in de maatschappelijke of culturele sector en wier werkzaamheden voor een groot deel door vrijwilligers worden uitgevoerd.
Onze vrijwilligersorganisatie is een Stichting: Lunteren-Aktief is onze naam waarop wij onze activiteiten uitvoeren.

Vrijwilligers en actieve burgers dragen bij aan sociale verbinding in wijken, buurten, dorpen en steden. Als mensen zich vrijwillig inzetten voor een ander en voor de samenleving, ontstaat sociale innovatie en ondernemerschap.
Terecht dat vrijwilligers ‘het cement’ van de samenleving worden genoemd.
Ook wij kunnen niet zonder jullie; de vrijwilliger!

Wie vrijwilligerswerk doet komt in contact met andere mensen. Het zorgt voor verbinding met mensen die je anders misschien wel nooit had ontmoet. Daardoor ontstaan sociale netwerken die van belang zijn voor sociale samenhang.
Maar nog breder: uit onderzoekt naar het verband tussen vrijwilligerswerk en gezondheid blijkt dat mensen die vrijwilligerswerk doen meer tevreden zijn over hun leven en gemiddeld genomen minder depressief zijn. Ook zijn deze mensen minder gestrest, ervaren ze meer sociale steun en hebben ze een hogere eigenwaarde.

Maar…..het belangrijkste van vrijwilligerswerk is dat JIJ belangrijk bent.
Wie ben jij?
Wat is jouw passie?
Waar wordt jij blij van om te doen voor anderen
Wat zijn jouw vaardigheden en is je kennis die jij kunt ‘geven’ aan de organisatie?
Wat mis jij in je dorp en zou je graag willen starten?
Een persoonlijk gesprek over wie jij bent is daarom onderdeel van onze werving van vrijwilligers.
Onze vacatures kan je terugvinden onder www.lunterenaktief.nl/vacatures

Kan jij je vinden in bovenstaande? Neem contact met ons op: info@lunterenaktief.nl of bel 0318-482992 en geef door dat je graag teruggebeld wilt worden om over vrijwilligerswerk te praten.