Open Eettafel in De Schakel
Elke 1e en 3e woensdag van de maand is er
Open Eettafel in Buurtcentrum De Schakel.
Dit is een gezellig moment voor iedereen die
het fijn vindt om met andere mensen samen te
dineren. Gezelligheid en sociale contacten zijn
de sleutelwoorden voor de Open Eettafel.
Dag: woensdag
(elke 1e en 3e woensdag v/d maand)
Tijdstip: 17.30 tot 19.00 uur
(inloop vanaf 17.00 uur)
Kosten: € 7,00 per persoon
Locatie: Buurtcentrum De Schakel 0318-482485
Een voorbeeld van een recept van een menu van de Open Eettafel:
MENU OPEN EETTAFEL
WOENSDAG 17 NOVEMBER 2021
36 betalende gasten, 8 vrijwilligers = 44 personen
Mosterdsoep met spekjes
Boter 500 gram
Lenteuitjes 3 bosjes
Bloem 500 gram
Kookroom 1,5 liter
Franse mosterd 20 el
Runderbouillon tabletten 12 stuks
Spekjes 1 kg
Prei 5 stuks
Spekjes licht krokant bakken. Bosuitjes in ringetjes snijden. Snijd de prei in halve ringetjes. Smelt de boter en fruit hierin de uitjes en de prei. Nu gaat de bloem erdoor en even garen. De bouillonblokjes in 6,5 l water beetje bij beetje door de roux doen. Goed roeren. Als alles goed glad is, dan de mosterd toevoegen en roeren en eventueel wat peper/zout. Als de soep te dik is, doe er wat kokend water bij.
Hachee met Rode kool en gekookte aardappelen
Riblappen 6,5 kilo
Uien 5 kilo
Boter 1,25 kilo
Rode wijn 2 flessen
Hacheekruiden 8 zakjes
Knoflook 1,5 bollen
Potten Rodekool 9 stuks
Aardappelen 12 kilo
Riblappen sudder ik zelf vooraf.
Uien snijden. Even met de knoflook licht aanzetten en dan bij het vlees verder laten garen. Als laatste de eventueel wat indikken met allesbinder.
Aardappels koken en Rode kool verwarmen.
Ik heb de riblappen thuis al gebraden en in de oven 4 uur op 150 graden in schalen onder aluminiumfolie laten garen.
Trifle
Aardbeien 2 kilo
Suiker 1 pak
Bastognekoeken 7 pakken
Vanillevla 2,5 pakken
Hangop Beker 7 bekers van 500 g
Plastic bekers
Pureer de helft van de aardbeien met de suiker tot een gladde massa. Verkruimel de koeken grof en verdeel de helft over de bodem van de glaasjes. Meng de hangop met de vanillevla en schep de helft van het mengsel in de glaasjes. Schep de helft van de aardbeienpuree erover. Maak nog een laagje met de koeken, hangop en frambozenpuree. Verdeel de rest van de aardbeien over de trifles.